+90 222 236 05 46
trenfrderu
Sosyal Medya Hesaplarımız

Sosyal Sorumluluk Projeleri

Anasayfa » Sosyal Sorumluluk Projeleri
Montaj Atolyesinin Harika Gençleri

Tepebaşı Belediyesi İbrahim Ethem Kesikbaş Engelliler Montaj Atölyesi’nde harikalar yaratan ve herkese örnek olan gençler Ay Plastik Fabrikası’nı ziyaret ederek montajını gerçekleştirdikleri parçaların üretimini yerinde gördüler.
Montaj Atölyesi’nde istihdam edilen “onlar yapamaz” diyenlere inat inanılması güç başarılara imza atan zihinsel engelli bireyler, Ay Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Ay’ın davetiyle, fabrikaya gelerek parçaların üretim sürecini izlediler. Ziyarette, Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve Cumhuriyet Halk Partisi Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de gençleri yalnız bırakmazken, ekip daha sonra fabrikada çalışan işçiler ile öğle yemeği yedi. Ziyaret sırasında fabrika çalışanları “çalışma hayatında biz de varız.” diyen engelli gençlere büyük ilgi gösterdiler.
Açıldığı günden bu yana Eskişehir’de zihinsel engelli bireyler ve aileleri için bir umut olan İbrahim Ethem Kesikbaş Engelli Montaj Atölyesi kısa süre içinde gösterdiği başarı ile ön plana çıkıyor. 38 engelli birey bu merkezde Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikalardan gelen parçaları birleştirerek, hem fiziksel becerilerini geliştiriyorlar hem de sosyal yaşama dâhil oluyorlar. Engelli bireyler fabrikalardan gelen alt menteşe, ayarlı ayak, fan motoru, köşe koruyucu, germe kapak, boşaltma yatağı ve gövdesi, koku filtresi, ray, kapı durdurucusu, su deposu ve filtresi, conta parçalarının montajını gerçekleştiriyorlar.
Engelliler Koordinasyon Merkezi’ne kayıtlı olarak Montaj Atölyesi’ne, gerekli kursları, eğitimleri tamamlayarak gelen zihinsel engelli bireyler, ilk dönemde haftada 400 adet parça montajı gerçekleştirirken bu rakam 2016 yılı içinde 1 milyon 400 bine ulaştı. Merkezde istihdam edilen engelli bireyler, aynı zamanda çeşitli etkinlikler de yapıyor. Cuma günleri maket yapımı etkinliğine katılan bireyler, pazartesi ve Çarşamba günleri de spor yapıyorlar. Ayrıca, Yaşam Köyü’nde bulunan Beceri ve Sanat Atölyesi’nde seramik, cam ve ebru ile uğraşarak eğlenceli anlar yaşıyorlar.  Fizyoterapi merkezinde de el ve parmak egzersizleri ve diğer uzuvların kullanımının geliştirilmesine dönük hareketler fizik tedavi uzmanı eşliğinde düzenli olarak yapılıyor. Eğitim çalışmaları ise temel düzeyde sosyal ilişkiler kurmaları ve ailelerinin hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Kendi ve çevresindeki insanların isimlerini yazabilmeyi, temel düzeyde matematik bilgilerini öğreniyorlar.